Dom pri lese / MIRAMARI DESIGN

Dom v Točnej / VYŠEHRAD atelier
28. februára 2016
Dom v Ostrave / ateliér Filandr
28. februára 2016

Dom pri lese / MIRAMARI DESIGN

Tento dom bol navrhnutý pre ľudí s nekonvenčným pohľadom na bývanie, ktorí sa neboja zmeny. Pre ľudí, ktorí očakávajú príjemné, moderné, účelné, praktické a funkčné bývanie bez nároku na zbytočné metre štvorcové. V podstate to je BYT V PRÍRODE S KOMFORTOM DOMU. Metráži (110 m2) rodinný dom zodpovedá práve veľkosti bytu v meste s tým rozdielom, že je navrhnutý do prírody. Ide o pilotný projekt komplexného nekonvenčného bývania štúdia Miramaru dizajn.

Rýchla, efektívna výstavba súčasne ponúka také technické riešenie, ktoré je ekologické a šetrné k životnému prostrediu. Malý pozemok, striedmy dom s maximálnym využitím m2, je dôkazom, že sa dá stavať rýchlo, efektívne, pomerne ľahko a za “rozumné financie”.
Dom je navrhnutý ako drevostavba založená na železobetónových pasoch. Jedná sa o prízemný dom, pozdĺžneho obdĺžnikového pôdorysu s klasickým sedlovým zastrešením. Podkrovie (pôda) je využitá/otvorená z prízemia nad dvoma obytnými miestnosťami. Charakter drevostavby spolu s drevenou antracitovou fasádou zo smrekového dreva neruší okolie lesa a krajiny, naopak s prírodou splýva. Obvodovú konštrukciu tvoria drevené nosné stĺpiky, tepelná izolácia, difúzna fólia, laty ??a fasádny obklad. Vnútorný povrch stien je zo sadrokartónových dosiek s parozábranou.
Potenciál miesta a orientácia na svetové strany sever-juh, bol maximálne využitý. Zo severu od príjazdovej komunikácie je fasáda bez presklenia. Južná fasáda s obytnými miestnosťami je presklená viac menej celá, umožňuje tak výhľad do lesa a život v dome sa prepisujú z interiéru do exteriéru a opačne.
Tvarovo je dom veľmi čistý až tradičné, jednoduché a účelné riešenie zodpovedá trendu dnešnej požiadavke na bývanie a necháva vyniknúť drevostavbu ako takú.

MIRAMARI DESIGN

brudo
brudo
zakladateľ magazínu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.