Dom v Prostředních Bludovicích / Master Design

Dom v Prahe / Markéta Cajthamlová
28. februára 2016
Dom Zlín / OK PLAN ARCHITECTS
28. februára 2016

Dom v Prostředních Bludovicích / Master Design

Polohou na pozemku získava stavba široké výhľady do okolia a veľkou záhradou oddeľuje bývanie od ulice.Dům sa nachádza na priestrannej obdĺžnikové parcele s príchodom od severozápadu. Parcela sa smerom na západ mierne zvažuje dolu a ponúka široké výhľady do okolia. Dom samotný je posadený na severovýchodnej roh parcely, tým bola uvoľnená veľká západnej záhrada.

Stavba vsádza svojou architektúrou na jednoduchú eleganciu. Má obdĺžnikový pôdorys tvoriaci hlavný hmotu domu, z ktorej vybiehajú iba dve menšie hmoty, a síce vyvýšený kubus nad obývacou izbou, ktorý zvyšuje svetlú výšku hlavného priestoru domu, a ďalej hmota garážou. Obe tieto hmoty sú oddelené od hlavnej časti domu aj farebným riešením.

Hlavná hmota domu je orámovaná predsadenú bielu línií tvoriace tienenie izbám. Na fasády domu bola použitá biela a červená omietka a veľkoformátovú plechový obklad. Vo všetkých detailoch je dodržané čisté nadčasové prevedenie bez ozdobných alebo zbytočne zložitých prvkov.

Interiér domu reflektuje rovnakú filozofiu a je taktiež vykonaný veľmi jednoducho, až takmer stroho. Je presne delený do jednotlivých zón. Na severnej strane sú garáže a technické zázemie domu, smerom k juhu je umiestnená denná zóna s obývacou izbou a kuchyňou, na ňu nadväzuje pokojová zóna s detskými izbami a spálňou rodičov.
Všetky obytné izby ponúkajú cez francúzske okná výhľady do záhrady a ďalej do okolia.

Master Design

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.