Island house
28. februára 2016
Pasivný dom / Echorost architekti
28. februára 2016

Modulárny office / RoosRos

Zaujímavá realizácia z dielne holandského ateliéru ukazuje, kam až je možné posunúť modulárnu architektúru. Nejedná sa len o prepojenie jednotlivých kontajnerov, ale o sofistikovanú prácu, ktorá kladie dôraz na kvalitu použitého materiálu i priestorové riešenie.

Elegantná modulárna administratívna budova zaujme na prvý pohľad svojou čistotou prevedenia. Jedná sa o prácu holandského ateliéru RoosRos Architekten, ktorý decentný a pritom inšpiratívny office navrhol pre firmu Sanibell BV, ktorý sa zaoberá dodávaním dizajnového nábytku vrátane kúpeľňového vybavenia. Preto chcela mať firma v duchu špičkového ojedinelého dizajnu aj administratívnu budovu.

Architektom sa podarilo vyjadriť identitu firmy, jej dôraz na kvalitu materiálov aj prevedenie. Modulárne kancelárie Sanibell charakterizujú naprieč naskladané moduly, ktoré vytvárajú prirodzené napätie, avšak nie na úkor ľahkosti a elegancie. Celý objekt sa odráža v priľahlej vodnej hladine. Toto všetko podčiarkuje aj použitie materiálov a špičková kvalita rafinovaných detailov. Všetko je mimoriadne štylistické. Omietky, použitie skla aj extrémne štíhle okenné rámy prepožičiavajú budove nádych jednoduchosti, čistoty a dokonalosti. Všetky tieto prvky sa navyše odrážajú vo vodnej hladine a celkový efekt silne posilňujú.

Interiér je v kontraste s exteriérom možno až nečakane robustný a odolný. Jednotlivé stavebné materiály sú priznané, betónové steny sú demonštrované svojou prirodzenosťou a na niektorých miestach sú všetky inštalácie odkryté. Interiér pôsobí veľmi industriálne, čo je po dojmu z exteriéru istý moment prekvapenia . Starostlivé skladanie jednotlivých objemov a premyslená kompozícia okien vytvára veľmi svetlú, ľahkú a otvorenú atmosféru vnútri charakteristickej surovej štruktúry.

Nové kancelárie presne reflektujú charakter firmy Sanibell. Elegantný exteriér symbolizuje kvalitnú povahu ich výrobkov, zatiaľ čo hrubší interiér odkazuje na spoločnosť, jej mentalitu a dôraz na matériu. V objekte nájdete kanceláriu, showroom a firemné zázemia.

Aj na tomto projekte teda modulárna architektúra dokazuje, že ak ju uchopí kvalitný architekt, tak je výsledkom elegantná a dizajnovo atraktívna stavba. Záleží len na odvahe a kreativite architektov .

RoosRos Architekten

brudo
brudo
zakladateľ magazínu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.