Hotel Olympia / Kamil Mrva Architects

Dom na planine
28. februára 2016
Sídlo spoločnosti IPM Building / OK PLAN ARCHITECTS
28. februára 2016

Hotel Olympia / Kamil Mrva Architects

Z architektonickej štúdie, spracovanej v roku 2005 v dvoch variantach, bola vybraná varianta výškovej budovy s pultovou strechou. Výstavba hotela sa začala v máji 2007 a ??hotel bol otvorený na jar 2008.

Hotel Olympia je situovaný v centrálnej časti mesta Kopřivnice a svojou výškou 18 m tvorí významnú dominantu v danej lokalite. Kompaktná hmota päťpodlažného objektu s pultovou strechou, preskleným prízemím a vysunutou zimnou záhradou na severnej strane vytvára jednoduchý silný celok, ktorý upútava pozornosť. Fasáda je nepravidelne členená okennými pásmi širokými 60 cm. Budova má na prízemí vstupnú halu s recepciou, odkiaľ vedie schodisko a výťah do vyšších poschodí. Na vstupnú halu nadväzuje priestor na posedenie a kaviareň slúžiaca pre hostí. Na západnú stranu z nej vybieha terasa. Celé prízemie je presklené, skryté je len technické a hygienické zázemie. Všetky ďalšie podlažia sú riešené ako dvojtrakt s chodbou a štyrmi izbami. V druhom, treťom a štvrtom podlaží sú izby trojlôžkové, v piatom podlaží potom dvojlôžkové a jedna izba s príslušenstvom je určená pre handicapovaných. Celková kapacita hotela je 44 lôžok. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom. V podzemnom podlaží sú navrhnuté priestory pre relaxáciu a oddych, ďalej technické zázemie, sklady, šatne a hygienické zariadenia pre personál.

Konštrukciu budovy tvorí železobetónový skelet s výmurovkou, keramickými bloky Porotherm, okná
s rozmermi 60×200 cm sú plastové, sklenené tabule 120×330 cm sú upevnené v hliníkových
rámoch. Fasáda je tónovaná do bielej a striebristo šedej farby.

Kamil Mrva Architects

brudo
brudo
zakladateľ magazínu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.