Dom Sorte Hus / Sigurd Larsen

Dom Woodpeckers / Ström Architects
5. júna 2016
Dom Lindau / k_m architektur
5. júla 2016

Dom Sorte Hus / Sigurd Larsen

Sorte Hus je inovatívny a cenovo dostupný rodinný dom v Kodani,  kombinuje inteligentné využitie prefabrikovaných materiálov pre minimalizáciu nákladov, pričom využíva jednoduché priestorové zloženie s cieľom maximalizovať priestor. Výsledok  poskytuje odpoveď na rastúci dopyt po malých rodinných domov v hustej zástavbe v dánskom hlavnom meste.

Vchod do domu ktorý sa nachádza atypicky vo vonkajšie záhradnej presklenej stene. Viac ako 100 štvorcových metrov uzavretej  súkromnej zelene. Konštrukcia sa skladá z troch vzájomne prepojených materiálov, liatej podlahy z betónu, prefabrikovaných drevených panelov a oknami s dvojitými sklami; Tri základné materiály vytvárajú tvar vytlačeného, ​​šikmá strechou domu dáva  maximálne prípustného objemu a vzdušnosti daného priestoru.

Plocha 80 metrov štvorcových domov je rozdelené priamo v strede domu, vchody do jednotlivých miestnosti sú v spoločnej hale tvorenej kuchyňou a spoločenskou miestnosťou tak aby sa minimalizovali plochy chodieb.

Sigurd Larsen

brudo
brudo
zakladateľ magazínu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.