Red Bridge / Tomas cechvala Architect

Rodinný dom Kiss / Sebastian Nagy Architects
31. marca 2017
Villa M House / Liag Architects
22. apríla 2017

Red Bridge / Tomas cechvala Architect

Dom pri Červenom moste zaujme čistým rastrom modulovej fasády. Nepravidelné použitie plných panelov predchádza monotónnosti riešenia.

Red Bridge svojím umiestnením vytvára jeden z nástupnych bodov na Železnú studničku, vo väzbe na rekreačné trasy a športovo-rekreačné areály. Zámerom investora bolo vybudovať budovu so zázemím a vybavením pre každodennú rekreáciu. V polovici roku 2016 došlo k zmene nájomcu. V súčastnosti tu sídli výrobca a dodávateľ kancelárskeho nábytku.

Architektonické riešenie fasády podporuje funkčnú náplň objektu. Otvorenosť prostredníctvom číreho zasklenia umožňuje pozorovateľom sledovať priehľad na teleso Červeného mostu. Most svojím súčasným prevedením vytvára charakteristický orientačný bod – dominantu v úzkom okolí a jeho farebnosť je signifikantná. Architektonický návrh sa nesnaží tejto dominante konkurovať, ale skôr asimilovať.

Modulový raster priečelia je nepravidelný, čím sa dosahuje oživenie pohľadov a priehľadov cez budovu. Nepravidelné použitie plných panelov predchádza monotónnosti riešenia. Plná plocha je v kontraste s presklením a v priestore odhaľuje priehľad na Červený most postupne.

Dispozičné riešenie vychádza z jednotraktovej konštrukcie s piatimi 7,5 m modulmi. Vertikálne komunikačné jadro komunikačné jadro s hygienickým zariadením je umiestnené excentricky a rozčleňuje veľkopriestor. Nájomca má na väčšej časti parteru showroom s recepciou a barom, v menšej vzorkovňu. 

Na poschodí je zasadačka a open space administratíva.

Uličná fasáda s modulom 1,5 m zaujme striedaním presklených a plných plôch v materiálovom a farebnom rozlíšení.

Náprotivná fasáda orientovaná do doliny a druhá štítová stena sú murované, so stavebnými otvormi tiež v module 1,5 m.

Tomas cechvala Architect

brudo
brudo
zakladateľ magazínu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.