Rodinný dom B, Malinovo / FVA

Rodinný dom C2 / ARCHITEKTI Mikulaj & Mikulajová
7. júla 2017
Víkendový dom Vlčie hrdlo / A3UM Ateliér
29. júla 2017

Rodinný dom B, Malinovo / FVA

Rodinný dom je dvojpodlažný, bez suterénu, v tvare písmena L. Hmota je z časti riešená ako jednopodlažná a z časti ako dvojpodlažná so spevnenými plochami po obvode. Smerom do ulice je situovaný hlavný vstup do rodinného domu a vjazd do garáže.

“V návrhu sme sa snažili v maximálnej miere využiť potenciál pozemku a jeho orientáciu voči svetovým stranám. Dom sme preto na pozemok osadili tak aby vytvoril akúsi bariéru od priamych pohľadov z ulice a zaručil tak intimitu jeho obyvateľom.”

Rodinný dom je dispozične moderne riešený. Pôdorys prízemia je rozdelený na spoločenskú časť a súkromnú (nočnú) časť určenú pre rodičov. Kuchyňa, jedáleň a obývacia izba tvoria jeden otvorený priestor, ktorý je z juhozápadnej strany predĺžený o terasu s výhľadom na pozemok. Druhé nadzemné podlažie je sprístupnené jednoramenným schodiskom. Na poschodí sa nachádzajú izby detí so spoločnou detskou kúpeľňou a s prístupom na terasu na streche. Objekt vo svojom architektonickom výraze a dispozično-prevádzkovom riešení reaguje na potreby a požiadavky investora a spĺňa požiadavky kladené územnoplánovacou dokumentáciou danej lokality.

FVA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.